Snoezle

Project in de kijker:

Mobiele Snoezle oplossing voor de zorg.Een tijd terug had ik een meeting met Steven Dehollander, CEO van het ontwerpbureau Pilipili uit Kortrijk. Er was een eerste idee en uitwerking van het mobiele Snoezle concept. Snoezelen, van Snuffelen en doezelen, is een gekend gegeven in de zorg nl mensen met een verstandelijke beperking een moment van rust of juist prikkels te geven, afhankelijk van de persoon. De meeste van de bestaande oplossingen zijn kamer-vullend en dus niet mobiel. We kwamen al vlug tot de conclusie dat het toevoegen van geluid gesynchroniseerd met lichteffecten aan de Snoezle tent een must was, een ideaal traject voor Bart Ameele en zijn bedrijf Baamdesign uit Brugge.

Steven Dehollander (Pilipili - Kortrijk):

“ Vanaf het prille begin konden we rekenen op de expertise van Baamdesign om ons idee te concretiseren.

Bart Ameele zorgde voor de eerste proefopstellingen, de eerste audio fragmenten en de eerste LED programmaties.

Zodra de Snoezle tent er rijp voor was, verzorgde Baamdesign het volledige elektronica traject tot productie “.

Het mooie resultaat is een plooibaar tentje in een thema, zoals het bos, de zee, onderwater enz. De bewoner kan wegdromen of wordt juist getriggerd door de beleving van licht en geluid. De beleving komt naar hem toe en niet omgekeerd. De actieve module bevat alle elektronica om geluidsfragmenten af te spelen en om ca. 400 leds individueel aan te sturen met verschillende kleuren en overgangen.

Bart Ameele -Baamdesign "De blijdschap en het plezier zien van de mensen die gebruik maken van de snoezle oplossing geeft zoveel voldoening en een andere kijk op het ontwikkelen van nieuwe producten"